Shoots by Laura

Waarom een portret,- of familiereportage?


Heel eenvoudig, omdat de tijd vliegt! We veranderen allemaal zo snel, zeker kinderen, dus hoe leuk is het om bepaalde periodes uit het leven professioneel vast te laten leggen. Leuk voor nu, maar nog veel waardevoller voor later ! Bovendien is het meestal ook gewoon een hele gezellige ochtend of middag! Jullie zijn lekker samen en staan in het middelpunt van de belangstelling. Vooral kinderen vinden dit meestal erg leuk. De meer verlegen kinderen ook hoor, want ik heb allerlei trucjes en veel ervaring ( vooral met kinderen) om iemand op zijn of haar gemak te stellen, zodat het kind zijn ware ik laat zien.. en die fotografeer ik natuurlijk graag!!!!!

Hoe gaat dat “op locatie”?

Een shoot op locatie? Dit is super leuk en met daglicht hebben we vaak het mooiste resultaat! Bij een shoot op locatie gaat de omgeving natuurlijk lekker meer meewerken, hetgeen vaak heel mooi kan zijn. Kleuren spelen ook een grotere rol ( hoewel in zwart-wit zie je dat minder;-).Ik maak prachtige close-ups, waarbij je soms weer amper wat van de omgeving ziet. Op locatie heb je dus variatie in beelden, close-ups, overzichtsfoto’s, spelend, rennend, liggend etc. Zo wordt het ook meer een reportage, ik vind het zelf vaak ‘ echtere beelden’ . “Op locatie” leent zich ook beter voor grotere groepen. Hieronder voorbeelden van moeder met zoon, waarbij de omgeving lekker meewerkt. En eronder portretten op locatie gefotografeerd waar je juist amper wat van de omgeving ziet.

Werkwijze:

We beginnen natuurlijk met het plannen van een afspraak. Ik werk voornamelijk doordeweeks, en twee keer per maand ook op zaterdag ( deze zitten dus snel vol, dus als je dat wilt, boek op tijd> ruim twee maanden van tevoren adviseer ik!) Voor een shoot in het weekend betaal je wel een weekendtoeslag van € 40,00 ( Vraag desgewenst naar meer informatie voor en na de shoot en prijzen ). Bij een shoot op locatie bepalen we samen welke plek het gaat worden. Denk bijvoorbeeld aan een parkje in de buurt, Naarden Vesting, Soesterduinen, de tafelberg, een bos, aan zee, of een plek die voor jullie bijzonder is? Zolang het binnen het Gooi is reken ik geen reiskosten. Daarbuiten hanteer ik een reis,- en tijdkostenvergoeding van € 0,58 per km. Lees onder de foto's verder..


En dan?

Na de geplande afspraak krijg je een afspraakbevestiging en de factuur toegestuurd. De factuur dient voorafgaand aan de shoot te worden betaald, eventuele kosten van de nabestellingen volgen uiteraard na de shoot. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, wil je me dat dan snel laten weten? Dan plannen we een andere afspraak. Annuleer je binnen een week ben ik genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Ter voorbereiding op de shoot is het handig alvast goed in mijn portfolio te kijken, om zelf ook ideeën op te doen. Let erop wat je aandoet. Trek liever geen kleding aan met ruitjes en strepen, dat komt niet mooi over op de foto. Kijk wat bij je past, kleuren zijn leuk, dan krijg je ook kleurrijke foto’s! Houd je meer van rustig? Kies dan voor wit met een spijkerbroek of pasteltinten. Mijn favoriet zijn blauwtinten. Lichtblauw, donkerblauw, spijker. Als je maar op je gemak bent in de kleding, dat is veel belangrijker!

En dan is het zover…. de Shoot!  Ik neem altijd eerst even de tijd jullie een beetje te leren kennen en om jullie op het gemak te stellen. Ook wil ik graag weten wie je er allemaal op wilt en in welke settings, wat je met de foto’s wilt gaan doen etc, zo kan ik een beetje rekening houden met jullie wensen! En dan gaan we beginnen. Een shoot duurt gemiddeld tussen de 1 en 1,5 uur. Dat blijkt ruim voldoende te zijn, ook voor eigenwijze dreumessen en peuters ( of vaders, moeders en pubers, haha). Dus geen stress als je kind misschien even geen zin heeft, het komt echt altijd goed!

Dan zit het werk met jullie erop, en ga ik verder met selecteren en bewerken van de foto’s. Ik selecteer gemiddeld 30 tot 50 foto’s ( afhankelijk van het aantal personen en de soort shoot) en die werk ik heel mooi af zodat ze stuk voor stuk het waard zijn om veeeel te laten zien of misschien zelfs wel aan de muur te hangen! Als de foto’s bewerkt zijn ( gemiddeld na twee weken), laat ik ze jullie zien via een online gallery. Voor een indruk, kijk eens bij Klanten

Tevens adviseer ik je graag wat je allemaal met de foto’s kunt doen. Ik beantwoord vragen over het juiste formaat, materiaal, prijzen, en laat zien wat mooi bij elkaar past, of de ene foto niet leuker is in kleur dan in zwart-wit enz. Ik heb daar mooie software voor waarmee ik jullie precies kan laten zien hoe de foto’s er bij jouw thuis uit komen te zien . Zo heb je niet alleen mooie foto’s, maar ook het juiste product dat perfect bij jullie inrichting past, waardoor je zeker weet dat de foto’s op hun mooist uitkomen in huis.“Een geweldige foto is een foto die volledig weergeeft wat je voelt, in de diepste betekenis, van wat er wordt gefotografeerd”