Ik ben Laura Hermans, portret,- en reportagefotografe sinds 2008.

Mijn passie ligt bij mensen. Ik vind het interessant mensen te leren kennen. Ik doe dit door met ze te praten, door naar ze te luisteren, en vooral natuurlijk door naar ze te kijken. Mensen hebben mij altijd al geïnspireerd. Zo begon ik mijn carrière als consultant Werving & Selectie bij Staffplanning, een dochteronderneming van het toenmalige Vedior. Hier leerde ik goed naar mensen te luisteren, te kijken waar hun sterke en zwakke kanten lagen en zo te beoordelen welke baan paste bij hun persoonlijkheid. Maar vooral door te voelen wat voor iemand mijn kandidaat was en zodoende dus met een goede match te komen voor bedrijf en kandidaat.

Echter miste ik het frans praten, aangezien ik ook tweedegraads docent Frans ben;-) Dus maakte ik de overstap om voor de klas te gaan staan. Iets wat ik met veel plezier heb gedaan. Fantastisch vond ik het om met pubers te werken op het Vechtstede College in Weesp en ook tijdelijk op het Vossius Gymnasium in Amsterdam. Ook hier kwam het goed van pas dat ik de kinderen aanvoelde. Kinderen openen zich makkelijk bij me, waardoor ze meer van me aannamen, of het nu om wijze lessen ging ( in de rol van mentor) of om de franse lessen;-)

Ik heb van die tijd genoten, maar ik houd ook van mooie dingen, èn mooie dingen maken. Ik besloot het roer om te gooien. Ik kwam erachter dat in de fotografie mijn creativiteit en mijn passie voor mensen samenkwam. Passie voor mensen, mensen op hun gemak stellen, met mensen meevoelen, maar.. ook passie voor mooie beelden! Zo blij word ik van een goede foto, een raak portret, een foto die je niet kan vergeten. En toen ik dat wist, was een nieuwe carrière geboren! 

Ik ben de Fotovakschool in Amsterdam gaan volgen. Na het afronden van mijn studie begon ik mijn eigen bedrijf, Shoots by Laura. Ik maakte in de avonduren op mijn eerste iMac een website via iWeb, een heel eenvoudig website-programma destijds. Dat was de start van veel leuke opdrachten en het opdoen van veel fotografie-ervaring.

Ik richt me inmiddels voornamelijk op fotografie voor de zakelijke markt. ZZP' ers en het midden,-en kleinbedrijf. Laura Hermans Fotografie verzorgt bedrijfsreportages, zakelijke portretten en profielfoto's. Maar u kunt mij ook inhuren voor het vastleggen van een seminar, evenement of bedrijfsfeest. Mijn kracht ligt, u raadt het al, in het goed aanvoelen van de mens, waardoor ik de persoon kan laten ontspannen, en hij/zij dus wordt gefotografeerd zoals hij ècht is. In mijn reportages heb ik oog voor detail, en zal ik u verrassen met mooie sfeerbeelden, in combinatie met rake portretten en overzichtsfoto's. Kijk bij Soorten Shoots of bij Klanten voor een goede indruk.

Dit zijn mijn kinderen en bonuskinderen met topper Bobby voorop;-)

Testimonials

Prinses Máxima Centrum


“Laura is al sinds het allereerste Prinses Máxima Centrum Gala (sept. 2017) onze event fotograaf. Sindsdien heeft ze bij vele events betrokken. Laura maakt niet alleen prachtige sfeerbeelden, maar weet ook individuen of een groep mensen aan tafel op een natuurlijke en spontane manier in beeld te brengen. Het is fijn om met Laura te werken want ze voelt precies aan waar je naar opzoek bent. De op maat gemaakte online gallery, waarop alle foto’s voor gasten te zien zijn na een event (met speciale login), ziet”

01 / 02